1401\05\31 13:42:12
خورش بیج بیج یکی از غذاهای سنتی استان مازندران است که دستور پخت سادهای دارد و از ترکیب گوشت چرخ کرده با گوجه، پیاز و رب گوجه فرنگی تهیه میشود.
استانهای شمالی کشور به دلیل دارا بودن اقلیم خوب و زمینهای حاصلخیز خاستگاه انواع خوراکها و غذاهای محلی و سنتی هستند.
غذاهای سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقهای هستند. خطه شمال ایران با نعمتهای فراوان دارای متنوعترین و بیشترین نوع غذاست که بسیار خوشمزه، پر طرفدار و مقوی هستند.
خورش بیج بیج یکی از غذاهای سنتی و محبوب مازندارنیهاست که جزء غذاهای اصلی آنها محسوب میشود و میتوان گفت این خورش بر سر سفره مهان و در کنار بقیه غذاها حضور ثابت و همیشگی دارد. خورش بیج بیج دستور پخت بسیار سادهای دارد؛ همچنین یک غذای مفید و مقوی برای کودکان است.
در این مطلب طرز تهیه خورش بیج بیج همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامینهای گروه B است. این گروه از ویتامینها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری هستند.
اگر در تهیه گوشت چرخکرده از گوشت گوسفند استفاده میکنید، این نکته را در نظر داشته باشید که گوشت گوسفند در فرآیند پخت آب میشود. توصیه میکنیم برای تهیه این خورش از گوشت چرخکرده مخلوط گوساله و گوسفند استفاده کنید.
پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را به صورت خام خورد و یا در سالادها از آن استفاده کرد.
پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمیگیرند.
۱ ـ ابتدا پیاز را پوست و خرد کنید. پیاز خرد شده را داخل یک قابلمه بریزید و کمی روغن به آن اضافه کنید. قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید تا پیاز نرم و سبک شود؛ سپس کمی نمک و زدرچوبه به آن اضافه کنید.
حدود یک دقیقه صبر کنید تا گوجه و رب با هم تفت بخورند.
وقتی خورش بیج بیج شما کاملا جا افتاد، آن را داخل ظرف سرو بکشید و سیب زمینیهای سرخ کرده را روی خورش بریزید. این خورش خوشمزه را همراه با کته میل کنید، نوش جان
نکته
ـ غلظت این خورش کاملا سلیقهای است. بعضیها خورش بیج بیج را به صورت غلیظتر و بعضی دیگر آبکیتر میپسندند؛ بنابراین میزان آبی که به این خورش اضافه میکنید، به ذائقه شما بستگی دارد.
.