تبلیغات

بیش از ۲.۵ سال از عرضه ویندوز ۱۱ می‌گذرد و در این مدت، این سیستم عامل به طور قابل توجهی تکامل یافته و پیشرفت کرده است.

این نسخه به اعتقاد افراد زیادی، بهترین نسخه‌ی ویندوز در سال‌های اخیر محسوب می‌شود و رابط کاربری ساده‌تر آن به یک مزیت مهم تبدیل شده است. با این حال، سیستم‌عامل جدید مایکروسافت همچنان با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کند که گاه تجربه کار با آن را آزاردهنده می‌کند. البته چنین مشکلاتی در حدی نیستند که به شما پیشنهاد دهیم به طور کامل آن را کنار بگذارید اما در هر صورت مایکروسافت باید به فکر برطرف کردن آن‌ها باشد.

لپ تاپ 15.6 اینچی لنوو مدل IdeaPad Slim 3 15IRU8-i3 1305U 8GB 256SSD /*/
لپ تاپ ۱۵.۶ اینچی لنوو مدل IdeaPad Slim 3 15IRU8-i3 1305U 8GB 256SSD /*/
۱۹,۴۹۹,۰۰۰ /*/
تومان /*/ /*/ /*/
لپ تاپ 15.6 اینچی لنوو مدل Ideapad 1-Celeron N4020 4GB 256SSD /*/
لپ تاپ ۱۵.۶ اینچی لنوو مدل Ideapad 1-Celeron N4020 4GB 256SSD /*/
۱۱,۲۹۹,۰۰۰ /*/
۱۰,۷۹۹,۰۰۰ /*/
تومان /*/ /*/ /*/
خرید لپ‌تاپ از دیجی‌کالا/*/ مشاهده همه /*/ /*/ /*/
  • چگونه فایل‌ها و پوشه‌ها را در ویندوز ۱۱ پنهان کنیم؟
فهرست محتوا/*/

توجه کم به تبلت‌ها
نیاز به اکانت مایکروسافت برای نصب ویندوز ۱۱
مشکلات عملکردی
آپدیت ویندوز
تغییر برنامه‌های یپش‌فرض راحت نیست
فقدان تنظیمات پیشرفته برای شخصی‌سازی
مجبور کردن کاربر برای استفاده از مرورگر اج
سخن پایانی

/*/

توجه کم به تبلت‌ها

یکی از ایرادات بزرگ ویندوز ۱۱ نسبت به ویندوز ۱۰، به خصوص در زمان عرضه، کاربرپسند نبودن آن برای تبلت‌ها بود.

حتی می‌شد گفت که ویندوز ۱۰ هم به اندازه‌ی ویندوز ۸.۱ برای تبلت‌ها مناسب نبود؛ بنابراین به نظر می‌رسید که این روند به تدریج بدتر می‌شود. با این حال، مایکروسافت در به‌روزرسانی ۲۲H2 ویندوز ۱۱ پیشرفت‌های قابل توجهی را عملی کرد و با افزودن بسیاری از حرکات لمسی، پیمایش را برای کاربران تبلت آسان‌تر کرد.

ویندوز 11

با وجود این بهبودها، هنوز هم برخی مشکلات وجود دارند. دسترسی به نمای وظیفه (Task View) کمی دشوارتر شده است، زیرا حرکتی که قبلاً برای باز کردن نمای وظیفه استفاده می‌شد، حالا بخش ویجت‌ها (Widgets) را باز می‌کند.

مایکروسافت اخیراً با جایگزین کردن دسترسی به پنل اعلان‌ها با دستیار هوشمند کوپایلوت (Copilot) این موضوع را حتی بدتر کرد؛ بنابراین این حرکات دیگر به اندازه‌ی گذشته کارآمد نیستند.

آپدیت ۲۲H2 ویندوز ۱۱ باز کردن منوی استارت با یک فرمان لمسی را آسان‌تر کرد، اما در ویندوز ۱۰، اگر تمام برنامه‌های خود را می‌بستید، حالت تبلت به طور پیش‌فرض یک منوی استارت تمام‌صفحه در اختیارتان قرار می‌داد که بهترین روش برای راه‌اندازی برنامه‌ها با لمس بود. حالا شما مجبورید از نوار وظیفه یا آیکن‌های دسکتاپ استفاده کنید، اما آیکن‌های دسکتاپ نیازمند دو بار ضربه زدن هستند و به سادگی ممکن است انگشتتان هنگام ضربه زدن لیز بخورد و به جای باز کردن، آیکن را جابجا کنید.

نیاز به اکانت مایکروسافت برای نصب ویندوز ۱۱

ویندوز 11

یکی از شکایت‌های رایج کاربران در مورد ویندوز ۱۱، اجبار به استفاده از اکانت مایکروسافت هنگام راه‌اندازی سیستم‌عامل است. البته با کمی جستجو در اینترنت، می‌تواند راهکارهای مختلفی را برای دور زدن این محدودیت پیدا کنید.

اما واقعیت این است که چنین دردسری برای نصب سیستم‌عامل نباید وجود داشته باشد و همین مورد منجر به افزایش پیچیدگی نصب ویندوز ۱۱ شده است.

مشکلات عملکردی

از دیگر مشکلات ویندوز ۱۱ باید به ضعف‌های عملکردی بخش‌هایی از این سیستم‌عامل اشاره کنیم. یکی از مشکلات این است که اگر خیلی سریع و چندین بار از منوی استارت جستجو کنید، بسیاری از مواقع اولین حرفی که تایپ می‌کنید در عبارت جستجو وجود نخواهد داشت و در نتیجه جستجوی اشتباهی انجام شده و ویندوز نمی‌تواند آنچه را که به دنبال آن هستید پیدا کند.

علاوه بر این، جستجو حتی بدون اشتباه تایپی هم ممکن است عملکرد ضعیفی داشته باشد و گاهی اوقات در برقراری ارتباط میان یک عبارت جستجوی خاص با برنامه‌ی مرتبط با آن ناموفق عمل کرده و به جای آن، شما را به مرورگر اج (Edge) منتقل می‌کند تا با استفاده از بینگ در وب جستجو کنید.

مشکل دیگری که وجود دارد، مربوط به File Explorer است. به نظر می‌رسد تأخیر کوتاهی به صورت عمدی برای باز کردن پوشه‌ها در نظر گرفته شده است.

اگر از رایانه‌ی سریعی استفاده می‌کنید، شاید حتی متوجه این تأخیر نشوید، اما به هر حال لحظه‌ای کوتاه برای بارگذاری محتویات پوشه در نظر گرفته شده است. نکته‌ی جالب این است که اگر کلید F11 را برای بزرگنمایی پنجره‌ی File Explorer فشار دهید و سپس اندازه‌ی آن را به حالت عادی برگردانید، این تأخیر در بارگذاری برطرف می‌شود. این در حالی است که برنامه‌های جانبی مانند Start11 و Disk Voyager نشان می‌دهند که این موارد می‌توانند با چه سرعتی کار کنند.

آپدیت ویندوز

ویندوز 11

یکی دیگر از مشکلات ویندوز ۱۱ کنترل بیش از حد روی سرویس آپدیت است.

این سرویس گزینه‌های کافی برای توقف موقت یا حتی رد کردن به‌روزرسانی‌های خاص را در اختیار کاربران قرار نمی‌دهد. عدم امکان رد کردن به‌روزرسانی‌ها، اگر فقط برای خود سیستم‌عامل ویندوز باشد، مشکل بزرگی محسوب نمی‌شود. اما مسئله اینجاست که ویندوز ۱۱ اغلب اقدام به دانلود و نصب به‌روزرسانی درایورها نیز می‌کند.

در بسیاری از موارد، درایورهای دانلود شده از طریق این سرویس، قدیمی‌تر از نسخه‌هایی هستند که کاربر می‌تواند به‌صورت دستی نصب کند. با این حال، این به‌روزرسانی‌های اجباری، درایورهای نصب‌شده توسط کاربر را لغو کرده و جایگزین می‌کنند. غیرفعال کردن این به‌روزرسانی‌ها، به‌خصوص زمانی که اختیاری علامت‌گذاری نشده‌اند (که گاهی اوقات اینطور است)، نیازمند انجام اقدامات اضافی و پیچیده است.

این رویکرد، درنهایت بیشتر از اینکه مشکلی را حل کند، خود موجب دردسر می‌شود.

ویندوز ۱۱ به شما امکان می‌دهد تا به‌روزرسانی‌ها را متوقف کنید، اما این توقف تنها برای یک هفته در نسخه خانگی (Home) ویندوز ۱۱ (که رایج‌ترین نسخه است) امکان‌پذیر است که برای شناسایی مشکلات احتمالی ناشی از یک به‌روزرسانی، زمان کافی نیست. دوره توقف ۷ هفته‌ای که در نسخه حرفه‌ای (Pro) ویندوز ۱۱ ارائه می‌شود، باید به عنوان یک استاندارد در نظر گرفته شود. اگر به دنبال خرید لپ‌تاپ هستید و مدل موردنظر دارای ویندوز باشد، معمولا این مدل‌ها از نسخه Home استفاده می‌کنند.

تغییر برنامه‌های یپش‌فرض راحت نیست

ویندوز 11

یکی از تغییرات بحث‌برانگیزی که مایکروسافت در سیستم‌عامل ویندوز ۱۱ اعمال کرده، به دشوار شدن تغییر برنامه‌های پیش‌فرض مربوط می‌شود.

در گذشته، مایکروسافت روشی را برای تعیین برنامه‌های پیش‌فرض برای کارهای خاص ارائه می‌داد، بنابراین شما یک پخش‌کننده رسانه یا یک نمایشگر عکس پیش‌فرض داشتید. این کار تغییر پیش‌فرض‌ها برای چندین پروتکل و نوع فایل با ماهیت مشابه را آسان‌تر می‌کرد. اما حالا، اگر برای اولین بار که یک نوع فایل خاص را باز می‌کنید، پیش‌فرض جدیدی انتخاب کنید، تنها گزینه شما این است که پیش‌فرض را برای هر نوع فایل یا پروتکل به صورت دستی تغییر دهید.

بنابراین، اگر می‌خواهید از یک پخش‌کننده رسانه جدید استفاده کنید، باید برای هر فرمت ویدیویی و صوتی به صورت جداگانه آن را به عنوان پیش‌فرض تنظیم کنید.

این رویه قبلا برای مرورگرها نیز وجود داشت، با این حال مایکروسافت پس از دریافت انتقادات فراوان، گزینه‌ای را برای تعیین یک برنامه خاص به عنوان مرورگر پیش‌فرض اضافه کرد. با این حال، این تنها دسته‌ای است که این امکان در آن وجود دارد و پخش‌کننده‌های رسانه و سایر برنامه‌ها همچنان با همین مشکل دست‌و‌پنجه نرم می‌‌کنند.

فقدان تنظیمات پیشرفته برای شخصی‌سازی

سیستم‌عامل ویندوز ۱۱ رابط کاربری ویندوز را بطور کلی ساده‌سازی کرده است، که تا حدودی این یک تغییر مثبت است زیرا کار با آن کمی راحت‌تر شده است. با این حال، مایکروسافت کمی زیاده‌روی کرده و امکاناتی که برای شخصی‌سازی ظاهر سیستم‌عامل وجود دارد، حالا به تغییر رنگ نوار وظیفه و منوی استارت و همچنین جایگاه آیکون‌های نوار وظیفه محدود شده است.

در نسخه‌های قبلی امکان جابه‌جا کردن نوار وظیفه به هر طرف دلخواه از صفحه نمایش و همچنین تغییر اندازه منوی استارت وجود داشت.

حالا هر دوی این قابلیت‌ها حذف شده‌اند. علاوه بر این، برنامه‌های جانبی که امکان شخصی‌سازی ظاهر ویندوز را فراهم می‌کردند نیز به دلیل تغییرات اعمال‌شده توسط مایکروسافت در اجزای رابط کاربری، با محدودیت بیشتری مواجه هستند.

با وجود این، برنامه‌هایی مانند StartAllBack همچنان گزینه‌های عالی برای شخصی‌سازی ارائه می‌دهند، اما نگرانی این است که اگر مایکروسافت به این روند ساده‌سازی و محدود کردن شخصی‌سازی ادامه دهد، انجام برخی از این تغییرات در آینده دشوارتر شود.

مجبور کردن کاربر برای استفاده از مرورگر اج

یکی از نکات بسیار آزاردهنده در مورد تجربه کاربری در ویندوز ۱۱، تلاش مایکروسافت برای اجبار به استفاده از مرورگر Edge در شرایط مختلف است. این شرکت نه تنها در حین راه‌اندازی سیستم به صورت پنهانی از شما می‌خواهد از «تنظیمات توصیه‌شده مرورگر» استفاده کنید، بلکه بخش‌های خاصی از ویندوز ۱۱ به گونه‌ای کدگذاری شده‌اند که تنها در Edge قابل باز شدن هستند.

به عنوان مثال اگر از طریق ویجت‌ها می‌خواهید به وب دسترسی پیدا کنید، این محتواها فارغ از اینکه کدام مرورگر را به طور پیش‌فرض انتخاب کرده‌اید، در مرورگر اج باز می‌شوند.

مایکروسافت اج واقعا مرورگر خوبی است و مزایای زیادی نسبت به رقبا دارد. اما اصرار مایکروسافت برای تحمیل کردن آن باعث می‌شود برخی کاربران حس خوبی از طرف این مرورگر دریافت نکنند.

سخن پایانی

در نهایت به نظر می‌رسد مایکروسافت اعتماد کافی به کاربران برای چگونگی استفاده از ویندوز ۱۱ ندارد. در هر صورت امیدواریم مایکروسافت در آینده با انتشار آپدیت‌های مختلف، این مشکلات را برطرف کند تا تجربه کاربری استفاده از ویندوز ۱۱ بسیار جذاب‌تر از گذشته شود.

لپ تاپ 15.6 اینچی لنوو مدل IdeaPad Slim 3 15IRU8-i3 1305U 8GB 256SSD /*/
لپ تاپ ۱۵.۶ اینچی لنوو مدل IdeaPad Slim 3 15IRU8-i3 1305U 8GB 256SSD /*/
۱۹,۴۹۹,۰۰۰ /*/
تومان /*/ /*/ /*/
لپ تاپ 15.6 اینچی لنوو مدل Ideapad 1-Celeron N4020 4GB 256SSD /*/
لپ تاپ ۱۵.۶ اینچی لنوو مدل Ideapad 1-Celeron N4020 4GB 256SSD /*/
۱۱,۲۹۹,۰۰۰ /*/
۱۰,۷۹۹,۰۰۰ /*/
تومان /*/ /*/ /*/
خرید لپ‌تاپ از دیجی‌کالا/*/ مشاهده همه /*/ /*/ /*/
  • چگونه از هوش مصنوعی Copilot در ویندوز ۱۱ استفاده کنیم؟

منبع: XDA

/*/
/*//*/ .

.


بازنشر از : digimag

خبرهای مرتبط با