مرحله سوم: افزودن سبزی به خورش
درون تابهای مقداری روغن بریزید و سبزیها را به آن اضافه کنید.
برای ۴ الی ۵ دقیقه سبزیها را تفت دهید. در یکساعت پایانی پخت گوشت سبزی تفتداده شده را به خورش اضافه کنید. سپس درب قابلمه را بهصورت نیمهباز روی آن قرار دهید تا خورش لعابدار شود.
مرحله چهارم: اضافه کردن پیاز داغ و گوجهسبز
در ۲۰ دقیقه پایانی پخت خورش، پیاز داغ و گوجهسبز را به خورشت اضافه کنید.
نمک را نیز به مواد اضافه کنید و درب قابلمه را بهصورت نیمهباز روی آن قرار دهید. پس از ۵ دقیقه و برای روغن انداختن خورشت، چند تکه یخ به آن اضافه کنید.
نکات و فوتوفن
- اگر تفت دادن سبزیهای خورشت آلوچه یا گوجهسبز بیشتر از ۵ دقیقه طول بکشد خورشت شما تلخ میشود.
- زود اضافه کردن سبزیها به خورش باعث تلخ شدن غذا میشود.
- روغن پیاز داغی که در دقایق پایانی به خورشت اضافه میکنید را کاملا بگیرید.
- در صورت کم بودن ترشی خورشت آلوچه میتوانید مقداری آبلیمو یا آبغوره به آن اضافه کنید.

طرز تهیه خورشت آلوچه خشک
خورش آلوچه خشک، غذای پرطرفدار کرمانی است که میتوانید در تمامی فصلهای سال آن را تهیه کنید. این غذا با داشتن لوبیا چیتی، گوشت و آلوچه سرشار از ویتامین C است.
در تهیه این غذا، مانند طرز تهیه خورش چغاله بادام، به جعفری و نعنا نیاز دارید.
زمان آمادهسازی | زمان پخت | مناسب برای | میزان سختی |
۲۰ دقیقه | ۳ ساعت | ۳ نفر | متوسط |
مواد لازم برای تهیه خورشت آلوچه خشک
عنوان | مقدار |
گوشت | ۳۰۰ گرم |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
لوبیا چیتی | ۱۰۰ گرم |
جعفری و گشنیز خشکشده | ۳۰۰ گرم |
رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۲ قاشق غذاخوری |
دارچین؛ زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و روغن | به مقدار لازم |
مرحله اول: آمادهسازی مواد
لوبیا چیتی را پاک کنید و در مقداری آب گرم خیس کنید. بهتر است لوبیاها برای چندساعت خیس بخورند. در این مرحله پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
آلوچهها را نیز با آب ولرم بشویید و درون سبد بریزید.

مرحله دوم: پخت لوبیا و گوشت
در قابلمهای مقداری آب بریزید و لوبیا را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا لوبیاها بپزند. پس از پخت لوبیاها را آبکشی کنید.
در قابلمهای دیگر پیازها را همراه با مقداری روغن تفت دهید. پس از طلایی شدن، گوشت و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. با سرخ شدن گوشت، ربگوجه را نیز به مواد اضافه کنید و تفت دهید.


مرحله سوم: ترکیب کردن مواد خورش
لوبیاهای پختهشده و گوشت را با یکدیگر ترکیب کرده و مقداری آب به آنها اضافه کنید.
شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید و درب قابلمه را ببندید. این مرحله به دو ساعت زمان نیاز دارد تا مواد جا بیفتند.
مرحله چهارم: اضافه کردن سبزی و آلوچه
در این مرحله آلوچه شستهشده و سبزی خشک را همراه با مقداری نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و آبلیمو به خورش اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید تا خورش بجوشد.
پس از ۲۰ دقیقه خورشت آلوچه خشک شما آماده است. نوش جان!
نکات و فوتوفن
- بهتر است لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید. اما اگر زمانتان محدود است میتوانید لوبیا را همراه با مقداری آب درون قابلمه بریزید و چندبار بجوشانید و آب آن را عوض کنید.
- برای خوشعطر و خوشطعمتر شدن خورشت آلوچه خشک میتوانید از مقداری چوب دارچین استفاده کنید.
پودر دارچین باعث کدر شدن خورش شما میشود.

آیا این خورش برای مهمانی مناسب است؟
/*/